4/16/2014

Bapa Biarkan Anak Mati Kebuluran Kerana Asyik Main Internet


Seoul: Polis Korea Selatan semalam menahan seorang lelaki yang didakwa membiarkan bayi lelakinya mati kebuluran selepas dia menghabiskan masanya di kafe Internet.

Kes itu dijangka menyemarakkan lagi perdebatan yang berterusan mengenai ketagihan bermain permainan atas talian di negara itu.


Polis berkata, Chung, 22 ditahan semalam selepas mayat reput milik bayi berusia dua tahun itu dijumpai di dalam plastik sampah berdekatan bandar Daegu, tenggara negara itu.

Kes itu mendapat liputan meluas media apabila stesen televisyen menyiarkan rakaman CCTV menunjukkan Chung di dalam lif di apartmennya, membetulkan rambut dengan sebelah tangan depan cermin, sambil sebelah tangan lagi memegang plastik sampah disyaki mengandungi mayat anaknya.


Hujung Februari lalu, isteri Chung mula bekerja di sebuah kilang yang jauh dari bandar Seoul dan meninggalkan anaknya dalam jagaan suaminya, penganggur, dan mempunyai rekod jenayah, kata polis.


Dia menghabiskan masa bermain permainan Internet dan hanya pulang ke rumah selepas dua hingga tiga hari untuk memberi anaknya makan. - Agensi

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets