7/10/2014

Parah Di Tetak Parang Sendiri Ketika Cuba Menyamun


Muar: Seorang penjenayah mengalami nasib malang kerana bukan saja dibelasah, termasuk dengan kerusi, malah cedera parah ditetak mangsanya dengan parangnya sendiri ketika cuba menyamun sebuah rumah di Tanjung Selabu, Sungai Raya, Bukit Pasir di sini, semalam.

Dalam kejadian jam 10.30 pagi itu, Lau Teng Siew, 43, sendirian dalam rumah apabila mendengar pintu depan diketuk dan menyangka rakannya datang untuk membetulkan paip bocor menyebabkan dia membukanya.

“Secara kebetulan saya tidak mengunci jeriji besi sebaliknya hanya mengunci pintu kayu dan sebaik membuka pintu, tiba-tiba kepala ditetak menyebabkan darah mengalir di dahi hingga menutup penglihatan saya.

“Saya mencapai kerusi kayu dan memukul lelaki di depan saya beberapa kali hingga kerusi itu patah sebelum mencapai parang dipegangnya dan menetak lelaki itu,” katanya ketika ditemui di Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) di sini, semalam.

Menurutnya, dia tidak nampak dengan jelas kerana penglihatannya terganggu dengan darah namun terus memukul penyerangnya bertalu-talu sehingga semua tiga kerusi digunakan patah.

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets