Skip to main content

10 Selebriti Yang Kelihatan Lebih Muda Berbanding Usia Mereka

 Selebriti Yang Kelihatan Lebih Muda Berbanding Usia Mereka

Comments

Popular posts from this blog

Hidangan sup belut yang menyelerakan di bandar kuantan.

Mungkin ada yang menunjukkan aksi ‘geli-geleman’ apabila berbicara mengenai belut apatah lagi untuk mencubanya, pasti ramai yang mengelaknya.

Tekak penulis sendiri terasa kembang saat hidang­an berasaskan belut terhidang di depan mata.


Malah, tekak turut meloya ketika membayangkan belut yang tergolong dalam kategori ikan itu berenang dalam selut dan paya.

Ironinya, tatkala hidangan sup belut dihidangkan, penulis memang teragak-agak mahu mencubanya.

“Cubalah, tiada beza dengan ikan keli, tidak hanyir dan isinya lembut,” pujuk Ziela Mat Sidek, 25, isteri pemilik restoran, Kamarudani Mohamad, 36, ketika menghulurkan beberapa hidangan belut.

Selepas mencuba sedikit, penulis mengakui rasa belut tidaklah terlalu ‘teruk’ malah keenakannya sama seperti kebanyakan ikan air tawar lain.

Terletak di Jalan Wong Ah Jang, Kuantan, Restoran Cahaya Kembar Mesra itu antara restoran masakan belut yang menjadi rebutan pelanggan.

Ziela berkata, setiap hari lebih 10 jenis masakan ber­asaskan belut disajik…

Video Wanita Di Rejam Dengan Batu

Sebuah video yang katakan dari kumpulan ISIS di Syria menunjukkan seorang wanita rejam dengan batu hingga mati oleh bapanya sendiri, setelah dituduh berzina.

Rakaman ini difahamkan telah dirakamkan di bandar Hama dan menunjukkan seorang lelaki berjanggut mengatakan kepada wanita itu dalam bahasa Arab dan menuduh zina.

Perempuan ini berpaling kepada ayahnya dan memohon "harap ayah" dan "maafkan saya" tetapi ia menolak, dengan mengatakan ia adalah hukuman yang ditetapkan oleh Allah.

Dia kemudian berpaling kepada dan memberi isyarat untuk melaksanakan hukuman keatas anak perempuannya itu.